Kennis| Open kantoortuin, ruimtelijk of ongezond?

Open kantoortuin, ruimtelijk of ongezond_Artikel_As Personal

'Het Nieuwe Werken'

Het Nieuwe Werken is inmiddels alweer een ruime 20 jaar geleden geïntroduceerd. Nieuw is ‘Het Nieuwe Werken’ zoals deze inrichtingsmethode genoemd wordt eigenlijk al lang niet meer. Maar of we kunnen zeggen dat ‘Het nieuwe werken’ al helemaal ingeburgerd is, gaat te ver.

Want waar we ter wereld ook komen, er is veel kritiek op het nieuwe werken. Het is gezellig, maar we moeten het niet doen.

” Toename van ‘beperkt voelen in capaciteiten’ in de kantoortuin.

Blijkt uit onderzoek Harvard University

“Ik hoor regelmatig de term HNW 2.0, maar laatst had iemand het ook over HNW 5.0: vijf dagen werken zonder rust. Het concept wordt becritiseerd en dat mag ik wel. Tegelijk blijven we onderzoeken hoe we deze vorm van werken beter kunnen stroomlijnen”, zegt Wim Pullen, directeur van het Center for People and Buildings in een artikel op de website van het kenniscentrum.

Al vanaf het begin van de introductie van de ‘open kantoortuin’ werd ‘het nieuwe werken’ uniek gevonden en vaak tegen beter weten in nog geïmplementeerd.

Er is een kritische tegenbeweging actief die in de afgelopen jaren steeds meer aandacht geeft aan de problemen van de open kantoortuin. Zelfs volgens bedrijfsartsen is bij veel klachten van mensen zoals hoofdpijn, stress en burn-out de rumoerige kantoortuin de oorzaak. Wilt u meer weten over welke klachten er zijn in de kantoortuin? klik hier

Zijn we langer ziek in de kantoortuin?

Volgens Japke-d bouma redacteur van het NRC zijn we langer ziek in de kantoortuin, omdat daar recentelijk onderzoek naar gedaan is door een Deens-Fins-Noorse studie uit 2011 die concludeerde dat in een open kantoor met meer dan 6 mensen in een ruimte, 62% meer langdurige ziekmeldingen voorkomen dan in kantoren met een eenpersoonskamer.

Uit een studie uit 2018 van Harvard blijkt dat in open kantoortuinen het aantal dagen dat mensen zich „beperkt voelen in hun capaciteiten” toeneemt. En ja, ook de al eerder genoemde studie uit 2011 kwam weer langs.

Uit de hierboven vermeld onderzoeken lijkt het dat we langer ziek zijn in de kantoortuin! Wat is hier aan te doen?

De bestaande kantoorinrichtingsconcepten kunnen geen oplossing voor deze problemen bieden. Er dient een omslag in denken te komen, willen we dit voor de toekomst verbeteren. Een vakkundig kantoorontwerp waar deze problemen goed aangepakt zijn, is allesbepalend voor succes.

Zorg dat er basiswerkplekken worden gesitueerd in meanderende ruimten die in elkaar overlopen, zonder verkeersruimte. Doorgaans een mix van 2 tot 8 werkplekken per halfopen ruimte, afgestemd op de organisatie en de werkzaamheden. De hoeken bieden privacy en de open structuur maakt het gemakkelijk om samen te werken.

Is de basis van de werkplekinrichting goed, dan kunt u nog kiezen voor extra geluidsreducerende meubelen om nog meer rust te creëeren. Bijvoorbeeld de belcel ‘PrivateCall’ van As Personal. De belcellen kunnen midden in een open kantoortuin geplaatst worden.

PrivateCall, een telefooncel dat geen geluid doorlaat.

In de PrivateCall kan er ongestoord gebeld worden en worden medewerkers in het kantoor hierdoor niet meer langer gestoord. Naast bellen in de kantoortuin wilt u ook geconcentreerd werken of ergen even afzonderen om van prikkels te ontladen. Dat kan in de TrainSeat van As Personal. Een aan een zijde open zitje waar je aan drie zijden omgeven bent door akoestisch materiaal. Perfect om in stilte te kunnen werken.

TrainSeat, Een zitmeubel voor brainstormsessies, korte vergaderingen, als stilte werkplek en lunchoverleg

Dit treinzitje is een kleine vergaderkamer met 1 open zijde en is voorzien van 2 banken en een vergadertafel. De achterwand is voorzien van een whiteboard, wat de praktische toepassing van dit akoestische meubilair vergroot. Deze afgescheiden flexibele kantoorinrichting is bijzonder geschikt voor brainstormsessies, korte vergaderingen, stilte werkplek en lunchoverleg, ook in scholen of horeca ruimte.

TalkBox, een akoestische vergader tafel dat geluid in de zijwanden opvangt en reduceert.

De TalkBox van As Personal is een akoestische vergader tafel. Het biedt privacy, rust en afzondering in een open kantoor ruimte en creëert daarmee een concentratie werkplek in een ontmoetingsruimte. De TalkBox kan gebruikt worden voor flex werkplekken voor korte vergaderingen en afgezonderd overleg.

De akoestische wand om de tafel vangt het geluid op, waardoor met deze werkplek inrichting geconcentreerd gewerkt en gebeld kan worden. Dit sociaal design meubilair is tevens geschikt als afgescheiden lunch tafel om rustig en met privacy te lunchen.

Personaliseer deze akoestische meubelen van As Personal in de unieke 3D configurator geheel naar eigen voorkeur en stijl, zodat ons sociaal designmeubilair een eenheid vormt binnen de huisstijl van uw bedrijf. Stel nu uw eigen meubelen samen, en in 4 tot 6 weken heeft u het meubilair in huis.

Bekijk Onze Producten

Heeft u een vraag?


Treft u niet aan wat u zoekt?

Wij produceren voor u op maat.

Altijd excellente
producten!

Veilig betalen!